Bron: http://www.emerce.nl/
Magento, een dochter van eBay, stopt met zijn producten Magento Go en ProStores per 1 februari 2015. Beide producten tellen ongeveer 10.000 kleinere klanten.

De Enterprise en Community-varianten van het e-commerceplatform blijven wel bestaan, maar die zijn bedoeld voor grotere e-tailers. Magento wil zich voortaan concentreren op grotere klanten. In maart werd al een dertigtal medewerkers op straat gezet vanwege een heroriëntatie.

Kleine webwinkels worden ondergebracht bij het bedrijf Bigcommerce. Magento zet daarvoor een migratiepad op. Bigcommerce telt vijftigduizend klanten in honderd landen en heeft al ervaring met het migreren van ProStores klanten.

Vorige week ging al het gerucht dat het van oorsprong Australische Bigcommerce Magento Go zou hebben overgenomen. Go was aanvankelijk bedoeld als antwoord op diensten als die van Shopify.

De Enterprise editie krijgt een opvolger onder de noemer Magento 2. Magento Community is het open source-platform, dat al sinds 2007 bestaat, maar niet geschikt is voor kleine leveranciers. De meeste gebruikers van dit platform draaien een omzet van minimaal een half miljoen dollar.

Magento is de populairste webwinkelsoftware op de markt, maar nog altijd redelijk lastig te configureren. Veel bedrijven bieden daarom Magento maatwerk aan.