Stel; je hebt een high-end market winkel met klanten die CEO, chirurg of advocaat zijn, geen tijd om te shoppen en geld zat. Hoe kan je jouw winkel met producten waar zij om vragen, bij hen brengen?

Een relatie vroeg mij dat voor zijn klanten die normaliter handgemaakte schoenen bij hem kopen die tussen de 400,- en 1500,- euro kosten. Hij wil zijn klanten bedienen op afstand en toch dichtbij. Een klant maakt een afspraak met hem voor een live video ontmoeting. Datum en tijd worden afgesproken, link van webpagina wordt verstuurd en later volgt een ontmoeting. Beiden geven op de webpagina toestemming voor gebruik van camera. Contact ! Winkelier/webshophouder ziet de klant en andersom. Het externe scherm is groot en eigen scherm klein.

Via de tablet leidt de winkelier/webshophouder het gesprek in en draait daarna de tablet om via de ingebouwde camera zijn producten te laten zien. Hij zorgt dat de producten goed in het licht zichtbaar zijn en geeft toelichting over het productieproces en gebruikte materialen. De klant geeft aan zijn keuze te hebben gemaakt en geeft zijn schoenmaat door. De winkelier stuurt een persoonlijke koerier naar de klant met drie paar schoenen; het vraagde, een halve maat kleiner en een halve maat groter. De koerier laat op locatie de klant de schoenen passen waarna het passende schoeisel wordt achtergelaten na betaling. De koerier neemt de overige twee paren schoenen mee terug en de koop is gesloten.

Live video in webshop

Voorheen aan de ene kant de bricks & stones en aan de andere kant de digitale webshops. Met Live video kan je hiertussen gaan zitten als webshophouder. Persoonlijk contact en service kunnen op deze digitale manier erg dichtbij komen.