ASPECTEN VAN WEBSITE OPTIMALISATIE

Wil je de webshop goed gevonden laten worden, dan moet je daaraan werken. Ik geef je een aantal optimalisatie voor zoekmachine tips wat je zelf kan doen om je webshop / webshop hoger in de zoekmachine te laten komen:

Paginatitel

=> Meta Title (titel van zoekresultaat in Google)
Beperk deze tot 66 letters met leesbare tekst. Hoe minder woorden, hoe beter.
Zet de belangrijkste sleutelwoorden/zoekwoorden vooraan.
Gebruik hoofdletters
Uniek en relevant voor elke pagina
Gebruik – als scheiding tussen merknaam en tekst
Paginatitel invullen voor Google

Omschrijving

=> Meta Description
Beperk deze tot 160 letters met leesbare tekst. Niet langer!
Gebruik sterke zoekwoorden (Google Keyword Tool) in een duidelijke, directe en leesbare tekst.
Uniek en relevant voor elke pagina
Notitie: Niet de lange omschrijving gebruiken aanpassen voor zoekresultaten.
Omschrijving invullen

Sleutelwoorden voor zoekopdracht

=> Meta keywords
Plaats hierin 4 relevante sleutelwoorden in (max 8)
Voor andere zoekmachines dan Google zijn keywords nog wel van waarde.
keywords

Verkorte url’s

De lange URL’s worden in de code vervangen door metatags korte URL’s. Dat zie je ook terug in de Google zoekresultaten. Lees meer . In de paginabroncode staat het weergegeven als vb. : canonicalUrl: ‘http://www.webshop.nl/categorienaam’.

Content

Schrijf content die rijk is aan één zoekwoord. Dit moet tussen de 2% en 5% liggen. Schrijf de content zo natuurlijk mogelijk zodat het niet afstotend, maar zeer aantrekkelijk is om het te lezen. Samen met

URL’s

en

Externe links

behoren deze variabelen tot de belangrijkste drie.

Schrijf duidelijk, inhoudelijk en grammaticaal goed, gebruik witregels, een lijst alleen met bullets. Gebruik gerelateerde woorden rondom zoekwoord en ververs de website regelmatig met nieuwe tekst. in de eerste 100 woorden moet het keywoord voorkomen. Gebruik interne links als navigatie-instrument voor bezoeker. Geen dubbele content gebruiken, maar nieuwe tekst gebruiken die uniek en waardevol is. Géén tekst in achtergrondkleur !

Afbeeldingen

Geef de afbeelding een naam die zo dicht mogelijk komt wat op de afbeelding staat. In Google images wordt vaak gezocht en is een verkeerstroom voor in je webshop.

Cross-selling

Gebruik Cross-selling bij producten die een relatie hebben met het product en die waarde toe kunnen voegen voor de klant. De cross-selling tab vind je in het topmenu van een product.

Blog

Als je schrijverstalent hebt, gebruik deze in je blog om tips & tricks of review artikelen te schrijven over de producten. je houdt de website levendig en Google waardeert dat. Voor jouw bezoekers hebben deze artikelen een meerwaarde, omdat je iets weggeeft. je maakt op een gegeven moment dan naam als de specialist die alles weet van tuning.

Externe Links

Momenteel heeft de website geen externe links (back links) van buiten af naar de webshop toe. Gebruik hiervoor relevante websites die jouw link willen plaatsen.
Als je link:www.webshop.nl in Google plaatst, kan je zien hoeveel externe links een website heeft. Het is dus voor multituningshop.nl om nieuwe links bij externe website naar de eigen website te verkrijgen. Gebruik de naam van de shop en de homepage url. Als je een html code mag plaatsen (bijvoorbeeld in een profielpagina of als handtekening op een forum) gebruik dan hiervoor http://www.webshop.nl/” title=”webshop”>webshop . Je kan ook de links van specifieke pagina’s promoten: http://www.webshop.nl/Dieseltuning/” title=”Dieseltuning”>Dieseltuning . Websites zoals Google Plus, http://www.higherlevel.nl/, voor autowebsites: http://www.cartuningforum.com/ en http://www.cartuningsociety.com/ zijn voorbeelden om op een subtiele manier een link te “droppen”, maar beperk het aantal.
Liefst met websites linken met een hogere pageranking (pagerank checker). De groei van externe links moet een natuurlijke aangroei hebben. Geen links kopen of bij link farms plaatsen !

Interne Links

Gebruik in pagina’s, blogartikelen, product- of categorie teksten in de webshop links die verwijzen naar een andere webpage in de webshop. Bij LANGE OMSCHRIJVING selecteer je eerst het woord in het tekstveld dat je wilt linken van de betreffende pagina, dan klik je boven de tekstbox de wereldbol aan in de rij van icoontjes  en klik dan in de popup de betreffende pagina aan en dan op TOEPASSEN en daarna linksonderaan op OPSLAAN.
lange-omschrijving

H2 tags

Gebruik op de categorie pagina’s een tekst met een overzicht van de aangeboden producten. Per paragraaf beschrijf je kort het product. Paragraaftitel in een h2 tag plaatsen :

Google tools

Gebruik Google Webmasters en Analytics om erachter te komen wat bezoekers doen. In Webmasters kan je de sitemap.xml aangeven voor Google. Deze is te vinden op : http://www.webshop.nl/sitemap.xml . In Webmasters worden ook de dode links duidelijk en kan hierop actie worden ondernomen.

Video’s

Overweeg video’s om uitleg van installatie te geven. Zelf geschoten video’s plaatsen op Youtube.com met url van pagina vooraan in de tekst. Je geeft de klant extra info waardoor de aankoop laagdrempeliger wordt, omdat de klant weet hoe het product te installeren is. Een link op Youtube.com is ook goed voor externe links.

Reviews

Vraag aan kopers om reviews en plaats deze onder de productbeschrijvingen. Reviews van anderen worden als objectief beschouwd en is dus de beste reclame.

Social Media

Gebruik regelmatig Twitter, Google Plus en Facebook.

Hierboven is een eerste aanzet voor optimalisatie voor zoekmachine. Google hanteert ongeveer 200 verschillende indexeringsvariabelen die afhankelijk van de content, structuur en doelgroep anders ingevuld kunnen worden.

© Ditvoorst.com | Copyright ©2019 | All Rights Reserved